Priser i utlandet

Vad kostar det?

Utlandspriserna på Glocalnets webbsida är cirkapriser, prisändringar beroende av valutakursen kan ske.

När du är utomlands och ringer

Att använda telefonen utomlands fungerar i stort sett som i Sverige. Skillnaden är att utomlands betalar du även för att ta emot samtal till din telefon. Den som ringer till dig betalar för samtalet inom Sverige och du står för kostnaden från Sverige till det land du befinner dig i.

Tips!

• Eftersom du betalar även när någon ringer till dig kan det vara en bra ide att hålla koll på minuterna
  •  Stäng av din röstbrevlåda för att inte behöva betala för mottagna meddelanden
  • Ta reda på vilket nät som är ett partnernät i det land du ska besöka för att kunna ringa så billigt som möjligt. Se i instruktionsboken för din mobiltelefon hur du byter nät
  • Datatrafik håller ofta en annan taxa än samtal och sms så se gärna över de priserna lite extra innan du börjar wappa på semestern
  • Se över de lagar som finns i det land du ska vara. I vissa länder får man exempelvis inte köra bil och prata i telefon eller ha en kameramobil. Det företag som bokade din resa bör kunna hjälpa dig med dessa frågor