Säkerhet

Säkrare trådlös anslutning

Om du inte tidigare har bytt lösenord på ditt trådlösa nätverk är det dags att göra det nu för att öka din säkerhet och minska risken för intrång.

Klicka här för att läsa mer om hur du byter ditt lösenord

Glocalnets fildelningspolicy

1. Glocalnet står på användarnas sida och lämnar aldrig ut användaruppgifter på begäran av intresseorganisationer eller privata företag.
  2. Glocalnet samarbetar med Polismyndigheten för att utreda brott.
  3. Glocalnet anser att det finns både laglig och olaglig fildelning. Den lagliga fildelningen är en viktig del av Internets utveckling.
  4. Glocalnet är som privat företag varken åklagare eller domstol och skall inte bedöma vad som är laglig och olaglig fildelning. Det är en uppgift för myndigheter och domstol.

Arbete mot barnpornografi

Sedan år 2005 pågår ett samarbete mellan 13 internetoperatörer och Rikskriminalpolisen med syfte att hindra tillgången till barnpornografiskt material på Internet.

Från Telenorkoncernens sida deltar idag såväl Telenor Sverige AB, Glocalnet som Bredbandsbolaget.

Klicka här för att läsa mer om samarbetet

Virusinformation

Trojaner, virus och maskar. Det blir bara fler och fler hot mot din dator. Med Glocalnets säkerhetspaket kan du känna dig trygg. Med funktioner som föräldrakontroll, spamkontroll och internetsköld är Glocalnets säkerhetspaket ett komplett skydd för din dator. Tack vare de automatiska uppdateringarna så sköter sig programmet själv och du behöver inte tänka på din dators säkerhet.

Läs mer om Glocalnets säkerhetspaket här

Uppringt Internet

Har du Uppringt internet finns även en risk för modemkapning om du inte är uppmärksam.

Klicka här för läsa mer om hur du skyddar din dator

Hittar du inte svaret?

Du vet väl om att du kan söka svaret på din fråga direkt här på hemsidan. Under menyn till vänster hittar du ett sökfält där du kan ange ett sökord som matchar det du vill ha svar kring.

Du kan också gå direkt till en kategori under Frågor & Svar

Bluffmejl

Bluffmejl har skickats ut till Glocalnets kunder. Tänk på att aldrig lämna ut känslig information.

Klicka här för att läsa mer