• Varför står det SWE24, 24024 eller Tele2 som operatör på min mobiltelefon eller mitt mobila bredband?

För att du ska få bättre täckning har vi slagit samman vårt 2G-nät med Tele2. Det innebär att nätet har fått en annan nätkod, 24024, som vissa mobiltelefoner eller mobila bredband inte klarar av att tolka. I displayen ska det stå Glocalnet eller Telenor, men i vissa står det SWE24, 24024 eller Tele2. Det är inget fel. Du behöver bara uppgradera din mobiltelefon eller ditt mobila bredband för att få rätt operatör i displayen. Om du märker att det står SWE24, 24024 eller Tele2 i displayen kan du följa nedan instruktioner.

Android eller iPhone/iPad
Om det står "240-24" eller "Tele2" högst upp i displayen i aktivitetsfältet kan du ladda ner de senaste operatörsinställningarna för Telenor SE (12.1 eller högre).

Gå in under Inställningar/Om och välj Telenor xx.x på raden Operatör. Du får frågan om du vill hämta nyare operatörsinställningar.

Övriga mobiler äldre än 2012 och mobilt bredband
Om det står "240-24 Telenor SE" i displayen i mobiltelefonen eller mjukvaran för ditt mobila bredband kan du testa att uppdatera programvara till den senaste versionen. Instruktioner hittar du på tillverkarens webbplats.

Om du har den senaste programvaran men ändå ser "240-24 Telenor SE" i displayen kan det vara så att tillverkaren slutat uppdatera programvaran. Om det är så kommer du inte kunna ändra till rätt operatörsnamn i displayen.