• Hur mäter jag hastigheten på bredbandet?

För att mäta hastigheten på bredbandet kan vi rekommendera programmet TPTEST.
Programmet och instruktioner för detta finns att hämta på http://www.tptest.se

Dessa punkter bör vara kontrollerade innan mätning genomförs:

• Låt datorn och anslutningen jobba ostört under testet. Starta inga program och surfa inte på Internet samtidigt som testet pågår. Stäng av alla program som kan tänkas använda bandbredden. Det är mycket viktigt att se till att programmen stängts av ordentligt och inte körs i bakgrunden.
  • Kontrollera att inga program ligger aktiva i ikonfältet. Ikonfältet hittar du nere till höger bredvid klockan.
  • Gör en komplett viruskontroll på datorn. Många virus är väldigt bandbreddskrävande eller kan sänka datorns kapacitet i allmänhet.
  • Ta bort eventuell Spyware (spionprogram). Spyware är program som spelar in ditt beteende som användare för att sedan visa reklam som matchar dina intressen, vilket kan vara mycket bandbreddskrävande.
  • Stäng av andra datorer som är kopplade mot anslutningen. För att garantera korrekt testresultat ska endast en dator vara uppkopplad mot Internet under testet. Eventuella routrar/bredbandsdelare måste kopplas bort innan testet kan köras.
  • Låt datorn och anslutningen jobba ostört under testet. Starta inga program och surfa inte på Internet samtidigt som testet pågår.

Hittar du inte det du söker ber vi dig kontakta vår kundservice. Klicka här för att komma i kontakt med oss.